Ni, mina underbara, är GULD värda!


Det här året har verkligen bara swischat förbi. Det har hänt hur mycket saker som helst det här året. Jag har upplevt en massa saker. Det har varit ett jobbigt år känslomässigt, men samtidigt ett väldigt givande år...

Jag har varit i Dublin, London och Turkiet.  Det har varit askmoln och snökaos. Jag har flyttat två gånger och börjat om mitt liv på nytt.... Jag har fördjupat befintliga vänskapsrelationer. Jag har funnit nya vänner för livet.

Jag har varit på hel tokiga upptåg. Jag har varit på två av mina nära vänners bröllop. Jag har gjort roadtrips. Jag har överraskat och blivit överraskad. Jag har skrattat och jag har gråtit. Jag har varit nervös och varit rent ut sagt förbannad. Jag har blivit lite mer mig själv igen efter knäskadan då jag numera kan röra mig hyffsat obehindrat.

Jag har fått rosa som favoritfärg och blivit en riktig converse tönt. Älskar mina 3 par converse, Lovika conversen comming up så småningom.

Jag uppskattar livet även om man emellanåt vill checka ut för en stund. Men det är väl just det...Det är livet. Och nästa år tänker jag leva det fullt ut. Glad, Frisk, Lycklig och till Ro med tillvaron.

Nästa år kommer att bli det bästa i mitt liv och jag hoppas att ni som varit med det här året även kommer att vilja vara med nästa år!

Vill ge er alla var och en, världens största kram!
Ni, mina underbara, är GULD värda!






 







Förresten! Skulle bli väldigt glad om just du skulle vilja skriva ett litet minne i kommentarfältet som du haft tillsammans med mig under detta år.


Bilder från året som gick...

Här kommer en massa foton från året som gått... Lite svårt att se men ska se om jag kan fixa ihop ett bättre under veckan :-)
ENJOY!


Fast i ärlighetens namn så ser man verkligen inte bilderna.... Måste fixa.... :-) Men då har ni iaf en liten sneakpeak vad som komma skall :-P


Kramar Torsken


God jul allesammans!

Vill bara önska er alla en riktigt God Jul till er alla ♥ som kikar in på bloggen!

Idag är en dag utan måsten för min del... Vaknade tidigt redan vid 6... Låg kvar i sängen och halvsov... Låg och kikade ut genom fönstret och tittade när julaftonsmorgonen ljusnade.

Och här sitter jag och har precis ätit frukost med mitt undebart goda Koppa Kaffe... Kan vara den bästa rostningen jag hittills smakat denna gång!
Lite juligt blev frukosten idag iallafall....



Till er som tycker synd om mig att jag sitter själv i år... tyck inte synd om mig :-) Jag väljer det själv! Jul är och har aldrig varit så speciellt för mig... Det blir nog annorlunda när man skaffat en egen familj och skapat sig egna traditioner, men till den dag så tror jag att jag kommer fortsätta fira julen på det här viset. Lugnt och skönt utan några måsten.... :-)

Stora juliga kramar till er alla iafallafall! Jag hoppas ni får en riktigt mysig dag med era nära och kära eller om ni gör som jag, sitter ensamma. Hur ni än tillbringar denna dag:
-MYS!!

Bamse kramar


En helt vanlig tisdag...

...var detta ja... Eller nej... Det var bara en vanlig tisdag. Inget dumt har hänt... Var hos läkaren o hade "bara" svullna lymförtlar som förmodligen beror på den förkylning jag hade för några veckor sedan... Efterdyningar och därför är jag konstant hängig... 3 veckor...Är svullnaden kvar ska jag tillbaka.... Jag tror de är bra där på den läkarmottagning jag skrivit mig nu. Familjeläkaren i Saltsjäbaden. Valda till Stockholms södra stads bästa läkarmottagning. Privat sak... Det blir nog bra. Det ligger här alldeles i närheten oxå.
Så nu har jag besökt både tandläkare och läkare sedan jag flyttade hit... Känns skönt o veta vart man ska gå när det väl gäller... Alltid lite olustigt när man flyttar. Och speciellt såhär till en större stad. Man vet ju inte vart man ska vända sig. Vem som tar emot en osv... Men det har gått jätte bra både hos tandläkaren och läkaren. 

Annars så står bilen insnöad på parkeringen. Eller ja... Jag ska ta nya tag och försöka skotta fram den... Kanske på julafton. Som att ge en julklapp till mig själv :-) Grattis Therese! Här får du en insnöad liten gocart! Have fun :-P  Hehe... nej men då har jag tid iaf att skotta fram den. Och tid när det är ljust ute.... Kanske kunde skotta fram någon annan bil oxå när man ändå är i farten... Önska någon annan god jul liksom...



Så nu åker jag kommunalt denna veckan... 05:48 ser jag såhär glad ut och går till tåget. Är glad att jag införskaffat en riktigt varm o go jacka...OCH mössa :-)

Men att bero på värme...Vill boka en resa i feb/mars.... Hoppas det går vägen...
För GUD vad jag längtar till solen...Få bada i poolen...I havet... Sola...Lata mig... Dricka en kall öl... Njuta av att vara ledig.... Och färgen!

Solbrännan saknar jag grymt! Den gör ju att man känner sig piggare o fräschare i sig.... Måste leta upp ett solarie här i trakterna och ruska liv i mig själv. Det här fungerar inte... Vill ju va en pigg, fräsch, snygg o glad Torsk :-)

Det här kortet är taget några dagar efter att Mörtis o jag kom hem ifrån Turkiet och skulle fira detta med Gammelgäddan och Braxen. Sjukt galen kväll...Men satan i gatan vad brun man var. Längtar tillbaka... Till den bestämda solstolen... Till den glödheta stranden...Stunderna då man svor åt att det var för varmt och att håret inte ville hålla sig rakt, de galna upptågen Mörtis lurade med mig på, alla lappar, att göra frukost och väcka Mörtis för att gå ut o fånga solen o fortsätta lata oss...

Tror jag ska göra ett inlägg någon dag nu i mellandagarna på det gångna året i bilder... Kan bli intressant o se allt som hänt... För 2010 skulle bli förändringarnas år... Och det blev det verkligen....
Men jag ser verkligen fram emot nästa år... Det kommer att gå i lugnets och harmonins tecken...Och eftersom det här året slutar väldigt  bra (trots diverse krämpor) kommer början och förhoppningsvis resten av året bara bli bättre :-) Jag tror att saker o ting kommer att stabiliseras...Att slå sig till ro, att trivas med tillvaron... Att bara få må bra på alla sätt och vis... DET tror jag kommer att ske under 2011.... Det blir ett bra år!

Förresten! Bigge-hyrestanten plingade återigen på med nybakat bröd idag. Hon gör så himla gott bröd!! Och jag blir precis lika glad för varje gång jag får en påse frallor. Hon är värd en julklapp! Förslag på vad man kan ge? :-D

Nu är det dags för mig att pallra mig in i duschen och fixa det sista inför morgondagens arbete... Här blir det jobb alla dagar.
Många som frågat vart jag ska fira jul. Och det kommer jag att göra här hemma på mina 19kvm i Saltis. Känns skönt att inte flänga runt en massa eller känna ångest över att man väljer någon och inte den andra... I år väljer jag mig själv :-) Och det känns bra.. Julen är så himla kort i år oxå. det är ju bara en dag extra mot en vanlig helg. Swisch så har dagarna gått och man är tillbaka på jobbet igen. Också en av anledningarna till att jag kommer att fira ensam.... Jag jobbar o jobbar....Nu när jag åker kommunalt startar jag min färd vid 5:44 hemifrån och är tillbaka igen efter jobbet runt 18:00... Det blir ganska långa dagar... Så man är rätt trött när man väl kommit hem o ska laga lite mat o sådär...
Nej... duschen var det ju ja!

God jul till er alla om vi inte hörs innan dess! Hoppas ni varit snälla i år och får många klappar :-)
Kram kram på er!!


Jullunch o lite sådära....

Hej hej,

sitter här i soffan med en stooooor kopp Koppi Kaffe! Det är verkligen det bästa kaffet som finns!
 I just can´t get enough ;-)

Utanför fönstret snöar det utav bara tusan. Det är fint! Jätte fint när allt är vitt :-) Men jag ser dock att bilen bara försvinner mer o mer. Parkeringen utanför är inget som skottas. Så det har redan varit lite halv jobbigt o ta sig in och ut ifrån den. Men jag tänkte att jag får väl gå o röja en liten sväng sedan så man kan ta sig till jobbet i morn. Kommunalt går ju att åka oxå...Men nu när jag tänker efter så har jag inte hört saltisbanan mer än två gånger denna morgon...Hmm... Nåja... det ger sig under dagen....

Hela dena här veckan har jag varit själv på jobbet. Vaktmästaren kom in i måndags men åkte hem vid 14 tiden då han vart tok förkyld. Så jag har fått vara allt denna vecka. Börjat 7 och slängt i mig lunchen på 10min för att sedan sluta 16:30.
I fredags hade vi dessutom julbord på jobbet för 120personer. Då fick jag faktikst hjälp av en tjej ifrån Manpower som fick hålla ställningarna i receptionen så jag kunde rodda upp julbordet.
Att ställa i ordning sakerna fick jag hjälp med, Guld värt. Men att sedan plocka bort alla igen var väl mindre populärt. Så jag slet som ett djur och fick ihop alla bord och stolar. De två personerna från catering firman grejade undan maten.... Men det vart iallafall lyckat! Alla verkade nöjda o glada. Och då är även jag glad eftersom det var jag som fixat med allt inför detta arrangemang... :-)
Såhär såg det ut en stund innan alla dök upp:






Ok... här ser det faktikst lite grått o trist ut. Men med tanke på miljön (middagen hälls mitt i fabriken bland maskiner osv) så tycker jag vi lyckades ganska bra med att få upp mysfaktorn o lite julstämmning.
Maten vi caterade ifrån Westers var super god. Men jag var lite för uppjagad och orkade bara äta en liten tallrik...
Efter julmiddagen var det dags för julklappsutdelning.
Detta kit fick vi av Nobel:

Ett spel, en designskål, en tändare, lite kolor och ett doftljus. Hade inte förväntat mig någonting så jag blev jätte glad :-) Tack Nobel!
När klockan var 17 var jag klar efter den slitsama dagen och skulle ta hissen en sista gång för att hämta jackan osv. Då satte jag fingrarna i kläm i de stora järndörrarna. Aj!! satan i gatan vad ont det gjorde i fingrarna.... Men som tur var så blev de bara svullna och lite blå....


Fredagkvällen var annars inte så händelserik. Jag stensomnade redan 20:30! Dödstrött!!

Klockan 7 på lördagmorgonen var det dags att gå upp igen. Ett besök hos djävulen (tandläkaren) var planerat.
Sagt o gjort. Åkte dit och träffade min Tandläkare Moa... Tog ett par bilder och hon kikade lite i munnen o sa att allt såg bra ut och att jag skulle bli kallad om ett år igen... Så jag åkte hem med ett leende på läpparna.
Vid 12 tiden får jag ett samtal. Det är djävulen Moa... Hon hade tittat närmare på mina bilder efter att jag åkt och konstaterat att det var något som behövdes åtgärdas. Det var inte hål men i förebyggande så behövdes det åtgärdas. Så jag fick en ny tid 19 januari... Behöver jag säga att jag INTE längtar!!! Det är 2 eller 3e gången de ringer till mig såhär i efterhand och säger att det är något fel som behöver åtgärdas. Varför kan de inte lika gärna göra det på en gång?! Lite smått irriterande... Tror verkligen att djävulen vill att jag konverterar till deras sida...Varför hade de annars gjort på detta viset?



Önskar att det såg ut såhär som ovan ute idag... Hade varit skönt med en lång promenad... Är lite orolig i knopp o kropp....Hoppas ingenting har hänt dig eller dina nära och att jag hör ifrån dig snart!... Tänker på dig iaf....



I väntan på det ska jag försöka ta tag i mitt förfallna hem...Ligger kläder högt och lågt. Och dammsuga! Det måste jag göra. Har inte orkat plinga på granntanten i veckan och låna snabeldraken.... Men idag, när man ändå inte kommer så långt, är det väl ett ypperligt tillfälle för detta....
Tjoff poff, dags att sätta fart!!

Kram på er alla! ♥




You make me happy...

har haft en urusel dag, som just nu tillhör vanligheterna tydligen... (Behöver jag nömna att det är tisdag?!)
Men DU♥ fick mig iallafall att le och bli på bättre humör idag. TACK!
Så påväg hem från jobbet kände jag mig lite mer som en sol än som ett regnmoln...
Tack för att du orkade lyssna på mitt gnäll och plockade upp mig till ytan igen 

Att du fick mig att le även fast det kändes enorm motigt. 

Tack!



(Till Tomten- psssst, dessa skor står högt upp på min önskelista. Lovar att jag varit en snäll flicka hela året...)

Eftersom jag känner mig lite gladare nu så vill jag passa på att tacka Gammelgäddan för kaffet och det fina julkortet som damp ner med posten idag :-)


Men ni skåningar från skånelandet är väl för roliga.... Skicka post från utlandet sådär... så det är väl kanske bäst att märka upp ordentligt ja så det kommer fram... : Saltsjöbaden-STOCKHOLM....

Kaffet ska jag hämta på posten i morgon. Som jag har längtat efter det goda Koppi kaffet!♥ Och nu har jag verkligen införskaffat mig BALJOR till kaffekoppar. Så i helgen skall det verkligen drickas en massa gott kaffe :-)
Att bero på helgen... på lördag morgon kl 08:25 väntar ett besök hos djävulen igen... Tandläkarstolen är tydligen min då...en lördag!!! Kan ni tänka er nått mer fånigt? Nåväl... Djävulen kommer säkert o hämtar mig med expressbussen om jag inte tar mig dit självmant...Så det är väl lika bra o gå...

Just det ja...En annan sak... vad tycker ni om nya hårfärgen? Tillbaks till brunett igen. Ok Mörtis: Liiiite mörkare...Inte brunett... ;-)

 Alla frågar om jag är född i fiskens tecken när jag har på mig TOUS fisken som jag fick i London ...Men de som frågar vet ju inte att jag är en livs levande snurrig Torsk... ;-)


Just det ja.... Några har frågat hur det gick hos läkaren med knä bedömningen som jag gjorde för en vecka sedan i Götliborg...Det gick väl som väntat ungefär...
Jag har en massa bråsk i knät. Detta kommer de inte göra någonting åt eftersom de anser att man retat leden och knät tillräckligt i och med alla 6-7 operationer som gjordes. Herregud, minns inte längre exakta antalet... Nåväl... Det finns även ett glapp i korsbandet. Vilket gör att knät inte är fullt så stabilt som det borde vara efter en rekonstruering av korsbandet. Detta är då en skada pga infektionen jag hade... Hmm... Mer... Det skiljer 4-5 cm i omkrets runt låret pga Muskeln som var "död" som fortf inte vill svara ordentligt. Så summan av kademumman... Vi får se vad bedömningen gav. Läkaren ska skriva ned bedömningen och sedan skicka till patientförsäkringen och till Länsförsäkringar... Sedan ska jag skicka vidare beslutet till Folksam där jag oxå hade en extra handbollsförsäkring vid skadetillfället...
Ont kommer jag alltid att ha, så länge bråsken bråkar med mig... Förmodligen kommer det inte bli fullt bra någon gång, men med tiden kommer bråsken att slipas ner till en mer jämn o naturlig yta...Och då kommer det även att göra lite mindre ont och "knastra o knaka" lite mindre om knät...
Även kylan påverkar knät precis som en reumatiker. Men det beror ju på att de varit inne o rotat i en led...


Bjuder på en härlig bild från underbara Saltis en kall söndag 3 advent...

Oj vad jag har bloggat mycket dessa dagar... Kanske är en Torsk på uppgång igen :-) Jag tror det... "Även den starke kan trilla av pinn emellanåt"... Men nu jäklar.... Skinn på näsan... Jag ska stå på mig... Jag vet vad jag går för :-)

Kram på er alla och en speciellt stor kram till Mora ♥


Allodyni

...är nog något jag ärvt... Både min mamma och mormor har/haft det. http://www.praktiskmedicin.com/sjukdom.asp?sjukdid=414&code=20066
"generell allodyni, d.v.s. smärta utlöst av normalt icke smärtsamma retningar. Symtomen förvärras av fysisk aktivitet, stress, väderväxlingar, ängslan och oro."
När kroppen är stressad i övrigt blommar den ut och gör sig påmind i forma av värk. All beröring värker. Att ha på sig kläder värker... Nu har jag nog endast en lindrig form av den men det gör iaf tillräckligt ont för att jag ska gnälla lite och inte känna mig sådär tip top.... Har haft den här smärtan mer eller mindre sedan jag blev knä sjuk... Från o till... Men inte tänkt djupare på vad det kunnat vara förrän i veckan då jag startade lite efterforskning på ämnet eftersom jag haft grym värk den senaste tiden. Och idag frågade jag mamma om det var sådan smärta hon haft... Mycket riktigt... Både hon och min mormor har haft det... Så enda sättet att hålla det i shackt är att sluta stressa så mycket och att stressa upp sig så för saker o ting...
Som kloka L skrev till mig i dag: "Ingen idé att ligga vaken om natten och grubbla, är det något du kan lösa på natten så lös det, går det inte att lösa på natten så sov"... Oxå en av faktorerna till att det blir värre och gör mer ont.... Ska försöka se till att börja sova ordentligt oxå så blir nog saker o ting bättre här framöver...

Att bero på projektet så vet jag inte hur jag ska göra... Har pratat med dem idag och det gick sådär... Jag har en plan...Som alltid ;-) Frågan är dock om jag skall skrida den till verket eller om det kanske inte är meningen just nu... hmm... Det var väldigt lite som fattades och de räknade högt...
Syster yster var snäll och hjälpte mig att kolla igenom vad snittlönen låg på här uppe för samma tjänst osv och det visade sig att jag borde tjäna ca 3-4 tusen mer än vad jag gör idag... Oxå en morot till en förändring. För hade jag haft den summan extra hade det inte varit några som helst problem för mig att ro hem projektet nästan helt själv....Dock med hjälp av världens bästa P ♥

Hmm...Ja... då vet ni varför jag gnäller lite just nu... Finns ett par ytterligaree faktorer men de vill jag inte ta upp här...

Må kanske vara hypokondriker men...Vet iaf vad jag känner...Och jag vet att jag tål ganska mycket smärta....

Ha det gott! Tror ändå denna veckan kommer bli mycket bättre än förra :-)
Kram på er!!


Tycker lite synd om mig själv...

...men det ger sig... Mer kan jag inte säga... Men en kväll uppkrupen i soffan med varm oboy är jag iaf värd!
Sover fortf urkast. Beror på många saker...Men nu börjar jag förstå varför... Det får ta sin lilla tid... Men till dess ska jag bita ihop.
Allt i livet är inte kasst även om det kanske ser så ut just nu här på bloggen! Nope! :-)
Mora, vännerna och familjen är GULD! Love you!
Projektet fortgår... Hoppas på ett bra samtal i morgon! Det är ju fredag och då brukar alla vara på gott humör. Håll tummarna är ni snälla!
Hmm...nej...har ingen lust att skriva mer just nu.
Ha det bra allihopa där ute som läser!
I´ll be back... Som en gladare o piggare Thes... snart... Lovar...


On tour

Godmorgon!

Här sitter jag 06:43... Är inne i en "dålig på att sova period". Har väl aldrig varit jätte bra att sova länge på mornarna men, det är väl typiskt att när man väl är ledig och kan/får sova så går det inte...
Nåväl! Här hemma hos Papps i Lidköping. Mys! Har plockat lite i mina saker och tagit ut lite kökssaker och lite jackor jag saknat i Tokholm. Fast när man börjar rota runt i sakerna så kommer man på att det är så himla mycket man vill ha egenltigen. Men så mycket vilja och så lite plats! Det får egenltigen inte plats en pinal till i lilla lyan... Men samtidigt vill jag ju att det ska vara "mitt" så jag känner mig hemma... Det gör jag, men det hade ökat känslan! :-)

Om ett par timmar ska jag åka till mamma i Trollhättan. Blir oxå mys. Har lite saker att fixa med där... Men vad det är kan jag inte riktigt säga :-) Det får ni se helt enkelt...Om det nu blir något :-D Nyfnikna?? ;-)
Sedan bär det av mot Sjuntorp i morn och hälsa på Familjen Emilsson innan jag far vidare till min Mört <3 i Götliborg.
Det vankas konsert på lördag på Brewhouse. Det blir tungt! Soilwork och 4 andra band ska spela... Soilwork ser jag fram emot att se. Hela kvällen kommer bli jätte kul!

På söndag blir det handling med Mörtis, kladdkakefabrikstillverkning, BongoLotto och lite glöggmys :-)
För på måndag är det äntligen dags! Dags för utvärdering av mitt knä så jag kan få ett slut på försäkringshistorien!! Vi får väl se om vi kommer övererrens läkaren och jag...
Sedan blir det besök på gamla jobbet på Ericsson. Ska bli så himla kul det oxå för jag har saknat er! Och ni har saknat kladdkaka... Jag vet ;-) Men nu JÄKLAR!
Sedan är det dags att vända hemåt Tokholm igen. Och där väntar en jätte bra vecka! :-) Men det berättar jag mer om då!
Förra helgen fick jag ett ryck. Klockan 12 på lördagen kom jag på att jag skulle åka till Mora. 13:18 var jag påväg... Var inne framme förrrän vid 19 tiden, för att sedan göra om resan tillbaka till sthlm på söndag eftermiddagen, men det var väl värt varenda liten investerad minut :-)
"Om gräs kan växa genom asfalt, kan kärlek finna dig var och när som helst i livet"
Mm, det var så det började för några veckor sedan och vi får väl se vad som händer o fötter. Men en sak vet jag: Jag är sådär härligt glad!

Med dessa ord utan bilder önskar jag er alla en underbar helg! Det ska jag se till att ha! :-D

Bamse kramar på er


RSS 2.0